Loading...
وکیل دعاوی ساختمانی |مشخصه های انتخاب بهترین وکیل دعاوی ساختمانی
جمعه 13 مرداد 1402 وکیل بی نهایت 92 0

وکیل دعاوی ساختمانی |مشخصه های انتخاب بهترین وکیل دعاوی ساختمانی

وکیل دعاوی ساختمانی میبایست به انواع دعاوی که در حوه املاک ممکن است اتفاق بیافتد اشراف کامل و همچنین تجربه کافی داشته باشد. ما به شما کمک میکنیم تا به راحتی دعاوی ساختمانی خود را حل کنید.

 طبق آمار رسمی که در سال ۹۴ منتشر شد حدود نیمی از دعاوی مطرح در مراجع قضایی مربوط می شود به حوزه ساختمان سازی ، ساختمانی و املاک و مستغلات . جای تعجب نخواهد بود اگر امروز این آمار نسبت به چند سال پیش بیشتر هم شده باشد . پرونده های این حوزه را شاید بتوان از پیچیده ترین و زمان بر ترین پرونده های مطرح در مراجع قضایی دانست . با این حساب و با این حجم بالای ترافیک پرونده در مراجع قضایی همچنین با قوانین متنوعی که در این حوزه وجود دارد و رویه های مختلفی که موجود است بدیهی است که اگر شخصی در این حوزه دچار مشکل شود و بخواهد به مراجع قضایی مراجعه کند قطعاً کلافه خواهد شد و به احتمال زیاد به نتیجه مطلوب هم نخواهد رسید و هم زمان را از دست می دهد و هم سرمایه مالی خود را .

نقش وکیل دعاوی ساختمانی

اینجاست که برای حل و فصل و پیگیری این گونه پرونده‌ها نقش تخصصی وکیل دعاوی ساختمانی پررنگ می شود .

 وکیل دعاوی ساختمانی می بایست بر چندین زیر شاخه این حوزه تسلط کافی داشته باشد و با رویه های قضایی و پیچیدگی های موجود آشنا باشد تا با تشخیص درست و انتخاب بهترین راه برای موکل خود احقاق حق کند یا از او دفاع نماید .

اگر موضوع یک دعوی را ساختمان فرض کنیم ممکن است این دعوی و اختلاف حقوقی مربوط به داخل ساختمان مثلاً مربوط به اختلافات بین ساکنین یک ساختمان باشد و یا ممکن است موضوع دعوی مربوط به خارج از ساختمان و بی ارتباط با ساکنین آن باشد .

وکیل دعاوی ساختمانی

در رابطه با اختلافات بین ساکنین یک ساختمان وکیل دعاوی ساختمانی می بایست بر قوانین آپارتمان نشینی قانون تملک آپارتمانها و آیین نامه های اجرایی آن تسلط کافی داشته باشد و بتواند از عهده تشخیص منشا اختلاف ، راه حل برطرف کردن آن و حتی پیگیری موضوع در دادگاه ها و مراجع قضایی برآید .

به طور مثال وکیل دعاوی ساختمانی مسلط است بر احقاق حق یا دفاع از حقوق موکل هنگامی که یکی از ساکنین ساختمان تصرفات شخصی در قسمت های مشاع ساختمان می نماید .

 

انواع دعاوی ساختمانی که یک وکیل میتواند به ما کمک کند:

از انواع دیگری از دعاوی که وکیل دعاوی ساختمانی باید بر آن ها مسلط باشد می توان اختلافات موجود بین موجر و مستاجر را نام برد که در این حالت فرضی وکیل دعاوی ساختمانی بعد از دعوت طرفین به صلح و سازش برای آنها توضیح می دهد که مثلاً اگر اختلاف شان بر سر تعمیرات مورد اجاره است اگر این تعمیرات برای استفاده اساسی از مورد اجاره واجب باشد این نوع تعمیر بر عهده موجر است اما اگر اختلاف بر سر تعمیرات جزئی یا همان تزیینی مورد اجاره است وکیل دعاوی ساختمانی به هر دو طرف توضیح خواهد داد که این نوع تعمیرات بر عهده خود مستاجر است .

 غیر از دعاوی مربوط به موجر و مستاجر دعاوی حوزه ساختمان سازی هم هست که وکیل دعاوی ساختمانی بر قوانین و مقررات این حوزه نیز تسلط دارد و افراد می توانند هم از خدمات مشاوره‌ای و هم از خدمات وکالت وکیل دعاوی ساختمانی استفاده کنند .

اختلافاتی مانند اختلاف بین کارفرما و پیمانکار یا مالک و سازنده از موضوعاتی هستند که وکیل دعاوی ساختمانی بر چگونگی حل و فصل و برطرف کردن اختلاف و احقاق حق موکل تواناست .

 

اهمیت وکیل دعاوی ساختمانی

وکیل دعاوی ساختمانی تفاوت بین پروژه های ساختمان سازی پیمانی و پروژه های ساختمان سازی مشارکت در ساخت و ساز را به خوبی می شناسد و با توجه به اسناد و مدارک موجود و قراردادهای بین دو طرف و قوانین و مقررات مربوطه برای احقاق حق موکل خود تلاش می کند یا از او در محاکم قضایی یا در جلسات داوری دفاع می نماید .

به عنوان مثال اگر از وکیل دعاوی ساختمانی درباره تفاوت قرارداد مدیریت پیمان و قرارداد مشارکت در ساخت و ساز سوال کنید وکیل دعاوی ساختمانی در پاسخ خواهد گفت مدیریت پیمان در ساخت و ساز روشی از ساخت و ساز است که کارفرما یک شرکت یا فردی را که نسبت به ساخت و ساز علم داشته باشد مانند مهندس یا کاردان فنی تعیین می کند تا اجرای پروژه را مدیریت کند اما در خصوص مشارکت در ساخت و ساز وکیل دعاوی ساختمانی به شما خواهد گفت که در این نوع مشارکت که به هیچ وجه نمیتوان آن را در قالب تشکیل شرکت تجاری یا عقد معین شرکت که در قانون مدنی تعریف شده تعریف کرد بلکه صرفا آن را بر مبنای ماده ۱۰ قانون مدنی یک نوع مشارکت مدنی می شناسند ، مالک یک ملک تصمیم می‌گیرد ملک خود را با یک نفر سازنده چه شخص حقیقی یا شخص حقوقی مثل شرکت ساختمانی به مشارکت بگذارد تا در نتیجه این مشارکت در نهایت هم به آورده طرفین و سرمایه های آنها افزوده شود و هم ساختمان نوسازی گردد .

مهارت‌های لازم برای یک وکیل دعاوی ساختمانی

وکیل دعاوی ساختمانی در اختلافات مدیریت پیمان به قوانین و مقررات خاص این حوزه تسلط دارد و سه مدرک را در ابتدا بررسی خواهد کرد اول قرارداد اصلی ، دوم شرایط عمومی پیمان و سوم شرایط خصوصی پیمان .

در حوزه مشارکت در ساخت و ساز هم وکیل دعاوی ساختمانی قرارداد اصلی بین مالک و سازنده را به دقت بررسی خواهد کرد و چنانچه ضمیمه یا متممی نیز به این قرارداد اضافه شده باشد آنها را نیز مورد مداقه قرار خواهد داد .

اگرچه در اغلب موارد ، هم در قراردادهای مدیریت پیمان و هم در قراردادهای مشارکت در ساخت و ساز حل و فصل اختلاف به داور یا داورانی سپرده می شود اما نباید غافل شد که وکیل دعاوی ساختمانی با تخصص ، تجربه و تسلطی که بر قوانین و مقررات این حوزه دارد در پروسه داوری هم می تواند از موکل خود و حقوق او دفاع کند و نباید اینگونه تصور کرد که وکیل دعاوی ساختمانی صرفاً توانایی دفاع در مراجع قضایی را دارد .

 

وکیل دعاوی ساختمانی در داوری:

شاید شما هم شنیده باشید که در پروسه داوری حتی شخصی که پروانه وکالت از کانون وکلا ندارد نیز می تواند به عنوان وکیل یک طرف وارد جریان داوری شود اما به نظر من شخصی که پروانه وکالت ندارد و تجربه دفاع و احقاق حق در در مراجع قضایی را نیز نداشته تسلط کافی و لازم را حتی به عنوان وکیل در پروسه داوری ندارد چرا که وکیل دعاوی ساختمانی که دارای پروانه وکالت دادگستری است با تجربیات جدی‌تری مواجه شده و از نکات ظریف و یا پیچیده اختلافات این حوزه کاملاً آگاه است .

در پروژه های ساختمان سازی ممکن است مشکلاتی با نهادهای دیگر مانند شهرداری نیز پیش بیاید که در این خصوص هم وکیل دعاوی ساختمانی با تسلط بر قوانین و مقررات مربوطه مشکل را به بهترین وجه و از سریع ترین راه برطرف خواهد کرد . مانند مشکلاتی که بر اثر تخلف در ساخت و ساز به کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ارجاع داده می شود که در این مهم نیز وکیل دعاوی ساختمانی مشکل پیش آمده را برطرف خواهد کرد .

در پروژه های ساختمان سازی معمولاً بحث پیش فروش کردن واحدها مطرح است و با توجه به نکات ظریفی که این موضوع دارد اختلافاتی که به سبب پیش فروش واحدها پیش می آید بسیار زیاد است

مثلاً ممکن است پیش خریدار از پیش فروشنده بابت تاخیر در ایفای تعهدات خود خسارت مطالبه کند یا آپارتمانی که پیش خرید شده در نهایت با کسری مساحت مواجه شود و پیش خریدار بخواهد قرارداد را کلاً فسخ کند . در همه این موارد وکیل دعاوی ساختمانی با بررسی قرار داد مدیریت پیمان یا مشارکت در ساخت و قرارداد پیش فروش و تطبیق مسئله با قوانین و مقررات از موکل خود دفاع می کند و برای او احقاق حق می نماید .

به عنوان مثال اگر برای پیش خرید یک واحد آپارتمان به مشاوره حقوقی نیاز داشته باشید و نزد وکیل دعاوی ساختمانی بروید قطعاً به شما تذکر می دهد که حتماً قرارداد اصلی مشارکت در ساخت را ببینید و یا یک نسخه کپی آن را برای وکیل دعاوی ساختمانی بیاورید تا بررسی شود که اصولاً سازنده حق پیش فروش واحد را دارد یا نه و اگر دارد از چه زمانی دارای این حق می گردد .

دعاوی و اختلافات ساختمانی بسیار گسترده ، دارای ظرافت و پیچیدگی های خاص خود هستند . بنابراین اکیداً توصیه می شود در این گونه موضوعات از مشاوره و خدمات وکالت تخصصی وکیل دعاوی ساختمانی استفاده کنید .

 

عمومی #وکیل دعاوی ساختمانی 
تماس با من